Megatärskyt – mistä kaikki sai alkunsa? – Megatärskyt

Share this post

Megatärskyt -rekrytointi-, koulutus- ja yrittäjyysmessut järjestetään ensi keväänä jo viidettä kertaa peräkkäin, mutta tiedätkö tai muistatko, mistä tapahtuma on alun perin saanut alkunsa?

Elettiin vuotta 2015, kun pohdimme yhdessä tuolloisten Nuoret Duuniin 2017 -hankkeessa mukana olleiden kollegoideni kanssa, kuinka voisimme mahdollisimman tehokkaasti auttaa pohjoissavolaisia nuoria työnhakijoita sekä osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa etsiviä työnantajia kohtaamaan toisensa. Hankkeen tavoitteena oli puolittaa maakunnan nuorisotyöttömyys, joten myös ratkaisujen tuli olla sen mukaisia. Pohdinnan tuloksena syntyi ajatus maakunnallisesta rekrytointi-, koulutus- ja yrittäjyyskiertueesta. Asiat etenivät tuon jälkeen ripeästi ja ensimmäiset Megatärskyt näkivät päivänvalonsa helmikuussa 2016 Varkaudessa, Kuopiossa ja Iisalmessa.

Maakunnan suurimmaksi alan tapahtumaksi kasvaneen Megatärskyjen luominen tyhjästä ei olisi ollut mahdollista ilman yhtä tärkeää seikkaa – yhteistyötä. Messuja alettiin alusta asti suunnittelemaan yhdessä alueen kuntien, oppilaitosten, TE-palveluiden, Savon Yrittäjien, Kuopion alueen kauppakamarin sekä muiden tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Myös medialla oli iso rooli viestinvälittäjänä. Yhdistävänä tekijänä kaikilla oli halu edistää nuorten työllistymistä sekä maakunnan työllisyyttä.

Nuoret Duuniin 2017 -hanke päättyi jo pari vuotta sitten, mutta jälleen ensi keväänä Megatärskyt järjestetään Kuopiossa osana maakunnallista työllisyysviikkoa. Hankkeessa meillä oli alusta saakka tavoitteena se, että Megatärskyt saataisiin juurrutettua pysyväksi tapahtumaksi. Myös yhteistyökumppaneidemme ollessa sitoutuneita tavoitteeseen oli minulle henkilökohtaisesti lopulta helppo ratkaisu siirtyä hankkeen päättyessä yrittäjäksi ja jatkaa tapahtuman järjestämistä yrittäjänä. Vaikka toiminta onkin nykyään kaupallisella pohjalla, niin arvot tapahtuman ympärillä ovat säilyneet ennallaan. Tapahtumaa tullaan jatkossakin järjestämään nuorisotakuun hengessä ja tiiviissä yhteistyössä nuorten sekä alueen eri toimijoiden kanssa. ”Työ luo tulevaisuutta” oli sloganimme jo hankeaikana.

Artikkelin kirjoitti

Sami Sytelä
vastaava tuottaja
Megatärskyt 2020

CEO & Founder
Filysium Oy
Puh. 044 208 0847
sami.sytela@filysium.com