Messuvideot – Megatärskyt

Messuvideot

Uskalla Yrittää -kilpailun Pohjois-Savon semifinaali osana Megatärskyjä

Uskalla Yrittää -semifinaali osana Megatärskyjä

Nuori Yrittäjyys ry järjestää osana Megatärskyjä Pohjois-Savon Uskalla Yrittää -semifinaalin. Semifinaali kokoaa yhteen yli 20 opiskelijoiden NY-yritystä. Megatärskyillä pääsee siis tutustumaan nuoriin yrittäjiin ja heidän uusiin liikeideoihin. Tapahtumalavalla kuullaan myös näiden yritysten myyntipuheita.

Mistä on kysymys?

Uskalla Yrittää -finaali on Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämä SM-kilpailu Pikkuyrittäjät ja Vuosi yrittäjänä -ohjelmien yrityksille. Finaali on Suomen merkittävin vuosittainen nuorten yrittäjyyskilpailu ja se järjestetään Helsingissä 22.-23.4.2020.

Lisätietoja Uskalla Yrittää -kilpailusta löydät tapahtuman omilta kotisivuilta.

Oheiselta videolta näet tunnelmia vuoden 2019 Uskalla Yrittää -finaalista. Finalisteja tervehtimässä ja tsemppaamassa kävi myös tasavallan presidentti, Sauli Niinistö.

Filysium Oy & Savonian yTiimi yhteistyöhön

Jälleen ihan huikeita yhteistyöuutisia! Kävin viime viikolla Savonia-ammattikorkeakoululla tapaamassa yTiimin opiskelijoita. Kyseessä siis joukko eri alojen opiskelijoita, joiden opinnoissa korostuu yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen. Ihan mahtavia nuoria.

Tavoitteenani oli mennä esittelemään yTiimin opiskelijoille yrityksemme toimintaa ja samalla kartoittaa potentiaalisia yhteistyömahdollisuuksia ensi kevään Megatärskyihin liittyen. Olemme kerran aiemminkin tehneet yhteistyötä silloisen yTiimin kanssa pari vuotta takaperin ja kokemukset olivat positiivisia, joten olin toiveikas, mutta samalla kuitenkin hieman jännittynyt. Minkälainen vastaanotto olisi luvassa ja kuinka ajatuksiini yhteistyön tiimoilta suhtauduttaisiin?

Aloitin presentaationi esittelemässä itseni ja yritykseni – kuka olen, mitä teemme ja miksi. Kävin hieman läpi Megatärskyjen historiaa ja tulevien messujen agendaa sekä sisältöä. Lopuksi esittelin ajatuksiani erilaisista yhteistyömahdollisuuksista liittyen mm. messujen myyntiin ja markkinointiin, tapahtumapäivän avustaviin tehtäviin ja niin edelleen. Tämän jälkeen opiskelijoilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja niitä tulikin ilmoille mukava määrä. Kysymysten läpikäymisen jälkeen olikin sitten aika selvittää, ketkä opiskelijoista olisivat kiinnostuneita lähtemään mukaan yhteistyöhön – vai olisiko kukaan. Yhteistyö tulisi koskemaan tässä vaiheessa messupakettien myyntiä ja mahdollisesti myöhemmässä vaiheessa messuvierasmarkkinointia sekä tapahtumapäivinä avustamista. Näistä kuitenkin sovittaisiin vielä erikseen myöhemmin.

Siinä vaiheessa, kun heidän opettajansa pyysi vapaaehtoisia nostamaan kätensä, niin syke oli varmaan lähempänä kahtasataa. Toivoin, että pari kättä nousisi, sillä apukäsille olisi aidosti tarvetta – liidejä, eli potentiaalisia näytteilleasettajia, on reilusti enemmän kuin ehdimme kollegani Ossin kanssa keskenämme kontaktoimaan. Lopputulos oli mykistävä ja veti äärimmäisen nöyräksi. Käsiä nousi ylös peräti 12 kappaletta.

Muokkaus: jälkikäteen tiimiin liittyi vielä yksi opiskelija – tervetuloa mukaan, Kirsi!

Savonian yTiimin opiskelijat; Arto, Elias, Hilppa, Jatta, Jonna, Joonas, Juuli, Kirsi, Mia, Miina, Mira, Timo ja Vilma aloittavat yhteistyön kanssamme marraskuun ensimmäisten viikkojen aikana. Tervetuloa mukaan tiimiin!

PS. Mikäli harkitset vielä osallistumista messuille näytteilleasettajan roolissa ja haluat osaltasi olla tukemassa näitä mahtavia nuoria ja tulevia yrittäjiä, niin voit tehdä sen käyttämällä ilmoittautuessasi oheista linkkiä. Tilitämme linkin kautta tulleiden tilausten osallistumismaksuista reilun siivun yTiimin yhteiseen kassaan. Tuetaan yhdessä nuorta yrittäjyyttä! ?

>> yTiimin ilmoittautumislomake <<

Terveisin,
Sami S

Lisätietoja antavat:

Sami Sytelä, CEO & Founder, Filysium Oy – Puh. 044 208 0847 | sami.sytela@filysium.com

Miina Tikkanen, Tiiminvetäjä & opiskelija, Savonian yTiimi – Puh. 044 342 4753 | miina.tikkanen@filysium.com

Yhteistyössä

yTiimin esittelyvideo

Yhteistyössä RecRight ja Pohjois-Savon TE-toimisto

RecRight-rekrytointijärjestelmällä tehoa rekrytointiin

RecRight on yksi Suomen tehokkaimmista ja käytetyimmistä rekrytointijärjestelmistä. Olemmekin innoissamme voidessamme ilmoittaa, että saamme järjestelmän käyttöömme ensi kevään Megatärskyille!

RecRight mahdollistaa messuvieraille avoimena olevien työpaikkojen hakemisen helposti ja käyttäjäystävällisesti – myös mobiililaitteilla. Näytteilleasettajamme puolestaan saavat hakemukset kätevästi yhteen järjestelmään, jonka kautta onnistuu näppärästi myös hakijaviestintä. Tehokasta ja vaivatonta!

Parasta asiassa on se, että yhteistyökumppanimme tarjoaa yhden perusilmoituksen kaikille näytteilleasettajillemme täysin maksutta Megatärskyjen ajaksi. Me puolestamme huolehdimme ilmoitusten julkaisuista asiakkaidemme puolesta niiden tietojen pohjalta, mitkä pyydämme ilmoittautumisvaiheessa, joten näytteilleasettajillemme tästä ei koidu minkäänlaista ylimääräistä vaivaa, vaan kyse on puhtaasti lisäarvoa tuottavasta palvelusta.

Tutustumistarjous

Mikäli haluatte hyödyntää RecRight-rekrytointijärjestelmää myös muissa rekrytoinneissa tai haluatte julkaista Megatärskyillä useamman kuin yhden työpaikkailmoituksen, niin nyt kannattaa tarttua yhteistyökumppanimme tarjoamaan huikeaan kampanjatarjoukseen. RecRight tarjoaa asiakkaillemme järjestelmänsä käyttöön kolmen kuukauden ajaksi tutustumishintaan 290,00 € (norm. 435,00 €). Jotta tarjous olisi vieläkin houkuttelevampi, niin tarjoamme omasta puolestamme lisänäkyvyyttä tapahtumasivustolla Megatärskyjen ajaksi kaikille niille, jotka tarttuvat tarjoukseen.

Järjestelmän ominaisuuksiin pääset tutustumaan tarkemmin osoitteessa:

https://www.recright.com/fi/product/rekrytointijarjestelma/

Lisätietoja järjestelmästä ja kampanjatarjouksesta antavat:

Sami Sytelä, CEO @ Filysium Oy – sami.sytela@filysium.com
Riku Malkki, CEO @ RecRight – riku.malkki@recright.com

 

 

 

 

MessiLiven kautta messut välittyvät ympäri Suomen

Pohjois-Savon TE-toimisto on ollut tärkeä yhteistyökumppanimme jo useamman vuoden ajan. Ensi kevään osalta otamme kuitenkin merkittävän askeleen – tai ehkä pikemminkin ”digiloikan” – yhteistyössä eteenpäin, kun messut välitetään reaaliaikaisena verkkolähetyksenä ympäri maakunnan ja Suomen.

Reaaliaikaisen verkkolähetyksen mahdollistaa Pohjois-Savon TE-toimiston lanseeraama MessiLive.fi -palvelu. Palvelun kautta messuosallistuminen on mahdollista myös heille, jotka syystä tai toisesta eivät pääse osallistumaan fyysisesti messuille.

Lisätietoja MessiLive.fi -palvelusta osoitteessa www.messilive.fi.

Megatärskyt – mistä kaikki sai alkunsa?

Megatärskyt -rekrytointi-, koulutus- ja yrittäjyysmessut järjestetään ensi keväänä jo viidettä kertaa peräkkäin, mutta tiedätkö tai muistatko, mistä tapahtuma on alun perin saanut alkunsa?

Elettiin vuotta 2015, kun pohdimme yhdessä tuolloisten Nuoret Duuniin 2017 -hankkeessa mukana olleiden kollegoideni kanssa, kuinka voisimme mahdollisimman tehokkaasti auttaa pohjoissavolaisia nuoria työnhakijoita sekä osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa etsiviä työnantajia kohtaamaan toisensa. Hankkeen tavoitteena oli puolittaa maakunnan nuorisotyöttömyys, joten myös ratkaisujen tuli olla sen mukaisia. Pohdinnan tuloksena syntyi ajatus maakunnallisesta rekrytointi-, koulutus- ja yrittäjyyskiertueesta. Asiat etenivät tuon jälkeen ripeästi ja ensimmäiset Megatärskyt näkivät päivänvalonsa helmikuussa 2016 Varkaudessa, Kuopiossa ja Iisalmessa.

Maakunnan suurimmaksi alan tapahtumaksi kasvaneen Megatärskyjen luominen tyhjästä ei olisi ollut mahdollista ilman yhtä tärkeää seikkaa – yhteistyötä. Messuja alettiin alusta asti suunnittelemaan yhdessä alueen kuntien, oppilaitosten, TE-palveluiden, Savon Yrittäjien, Kuopion alueen kauppakamarin sekä muiden tärkeiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Myös medialla oli iso rooli viestinvälittäjänä. Yhdistävänä tekijänä kaikilla oli halu edistää nuorten työllistymistä sekä maakunnan työllisyyttä.

Nuoret Duuniin 2017 -hanke päättyi jo pari vuotta sitten, mutta jälleen ensi keväänä Megatärskyt järjestetään Kuopiossa osana maakunnallista työllisyysviikkoa. Hankkeessa meillä oli alusta saakka tavoitteena se, että Megatärskyt saataisiin juurrutettua pysyväksi tapahtumaksi. Myös yhteistyökumppaneidemme ollessa sitoutuneita tavoitteeseen oli minulle henkilökohtaisesti lopulta helppo ratkaisu siirtyä hankkeen päättyessä yrittäjäksi ja jatkaa tapahtuman järjestämistä yrittäjänä. Vaikka toiminta onkin nykyään kaupallisella pohjalla, niin arvot tapahtuman ympärillä ovat säilyneet ennallaan. Tapahtumaa tullaan jatkossakin järjestämään nuorisotakuun hengessä ja tiiviissä yhteistyössä nuorten sekä alueen eri toimijoiden kanssa. ”Työ luo tulevaisuutta” oli sloganimme jo hankeaikana.

Artikkelin kirjoitti

Sami Sytelä
vastaava tuottaja
Megatärskyt 2020

CEO & Founder
Filysium Oy
Puh. 044 208 0847
sami.sytela@filysium.com