Lieke – Megatärskyt 2020

EU sosrahasto (002)

LieKe

Organisaatiokuvaus

Lieksa on moderni ja dynaaminen noin 12.500 asukkaan kaupunki, jossa on tilaa elää, edullista ja turvallista asua sekä monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Uudistuneessa kaupunkikeskustassa on hyvät julkiset ja kaupalliset palvelut sekä mukava ja nopea asioida. Lieksa onkin Pielisen Karjalan kaupallinen keskus. Kaikki palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä, mutta tarvittaessa auton parkkipaikka löytyy aina läheltä!

Lapsiperheille on hyvät päivähoitomahdollisuudet sekä runsaasti erilaisia harraste- ja kerhotoimintoja: musiikki- ja leikkikerhoja, seuratoimintaa ja askartelu- ja taidetoimintaa.

VAPAA-AIKA

Lieksa on yhtä kuin aktiivista vapaa-aikaa ja kulttuuria!

Keskustan alueella sijaitsee useita hyvin hoidettuja puisto- ja viheralueita, ja luonnon läheisyys kauniin Lieksanjoen äärellä korostuu myös modernissa kaupunkikeskustassa.

 

Kulttuuritarjonnassa Itä-Suomen huippua

Lieksan kansainvälisesti tunnetuin kulttuuritapahtuma on kesäisin järjestettävä Lieksan vaskiviikko. Vaskiviikon aikana Lieksassa ja sen lähiympäristössä järjestetään runsaasti oheistapahtumia kuten ilmaiskonsertteja, pihasoittoja sekä lastentapahtumia. Lieksan Vaskiviikon yleisömäärä on viime vuosina vakiintunut lähes 10 000 kävijään. Tämä takaa sen, että Vaskiviikko näkyy katukuvassa!

 

Lieksa – Kolin kaupunki

Kolin rinteet kutsuvat hauskanpitoon suksilla, laudalla tai muuten mäkeä laskien ja hiihtäen! Koli tarjoaa upeat kansallismaisemat patikointiin, maastopyöräilyyn, rentoutumiseen, lumikenkäilyyn, koiravaljakkoajeluun; rentoon ja aktiiviseen viihtymiseen. Lieksan keskustasta Kolille on Pielisen rantoja pitkin matkaa noin 90 km, autolautalla vajaat 2 tuntia upean erämaajärven poikki, ja talvisin jäätietä matkaa kertyy noin 40 km.

Kolin kansallispuistosta avautuvat maisemat tunnetaan Suomen kansallismaisemana, josta ovat vuosisatojen aikana hakeneet innoitustaan muiden muassa Jean Sibelius, Eero Järnefelt ja Juhani Aho. Nykyään Kolin kansallispuissa vierailee yli 200.000 kävijää vuositain.

 

Ulkoilma-aktiviteetteja ja elämyksiä Ruunaalla

Ruunaa on valtion retkeilyalue Lieksanjoen rantamilla. Retkeilyalueen maapinta-ala on 3000 hehtaaria. Alueella on monipuoliset harrastusmahdollisuudet; siellä voi patikoida ja kalastaa sekä harrastaa melontaa ja koskenlaskua. Kokeile vaikka koskirodeota Neitikoskella, jos uskallat…

 

Puhumattakaan Pielisen museosta ja Paaterista

Pielisen museo sijaitsee kauniissa Lieksanjoen maisemissa Pappilanniemessä. Museon näyttelyt kertovat Pielisen Karjalan ja erityisesti Lieksan ja Pielisjärven historiasta. Paikallisen rakennusperinteen ja historian lisäksi museon painopisteenä on metsätyökulttuurin tallentaminen.

Museon päärakennus on ympäri vuoden avoinna ja siellä on kattavan perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Kesäisin avoinna oleva ulkomuseoalue on Suomen toiseksi suurin ulkomuseo.

Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen ateljee ja Paaterin kirkko kuuluvat myös Pielisen museon kohteisiin. Eva Ryynänen (1915–2001) oli omaleimainen kuvanveistäjä, jonka elämäntyö ja koti löytyvät Paaterista, taiteilijakodista, joka sijaitsee n. 25 kilometrin päässä Lieksan keskustasta Vuonislahdessa. Ateljee, kirkko, kotitalo ja kahvila muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden, jossa taiteilijan kädenjälki näkyy vahvana.

Avoimet työpaikat

Työnhakija, etsitkö töitä Lieksasta?

Tarjoamme sinulle nopeaa ja päämäärätietoista toimintaa työllistymiseen Lieksan alueella. Meillä on tarjota asumisvaihtoehtoja järkevillä kustannuksilla, viihtyisä ja turvallinen kaupunki, jossa kaikki palvelut sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Etsimme tällä hetkellä Lieksaan eri alojen osaajia: leipomotyöntekijöitä, kokkeja, sairaanhoitajia, lähihoitajia, keittiötyöntekijöitä, elintarviketyöntekijöitä, pakkaajia, kokoonpanijoita, tuotantotyöntekijöitä, sahatyöntekijöitä, sähköasentajia, palveluneuvojia, kassatyöntekijöitä, kotisiivoojia, raskaskoneasentajia, kuroma-autonkuljettajia…

Suurimpaan osaa työtehtävistä pystymme myös kouluttamaan sinulle osaamista. Työllistymisen tukena on mahdollista hyödyntää erilaisia toimenpiteitä kuten työvoimakoulutusta, oppisopimusta tai mestari-kisälli-koulutusta.

Ole meihin yhteydessä, jotta voimme kertoa sinulle tarkemmin työllistymismahdollisuuksista Lieksassa.

Tekemätöntä Työtä Tarjolla, Työpaikkoja Tekijöille (5T) -työllisyyshankkeessa keskeisenä tavoitteena on parantaa osaavan työvoiman saatavuutta lieksalaisissa yrityksissä.

1.1.2018 alkanutta hanketta rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto, Etelä-Savon ELY-keskus ja Lieksan kaupunki.

Hankkeesta lisätietoja myös Facebookissa Töitä Lieksassa, Lieksaan töihin -sivustolla https://www.facebook.com/5Thanke/  . Käy tykkäämässä sivuistamme, niin kuulet Lieksan alueen avoimista työpaikoista ja koulutusmahdollisuuksista. Lisätietoja löydät myös hankkeen kotisivuilla www.toitalieksassa.fi

Mikäli suunnittelet yrityksen perustamista tai sijoittumista Lieksaan, otathan yhteyttä meihin. Lisätietoja yritysneuvoja Marja Hietala p. 040 181 7804 marja.hietala@lieksankehitys.fi tai kotisivuiltamme Lieksan Kehitys Oy Lieke http://www.lieksankehitys.fi

Lisätietoja:

Raija Schroderus p. 040 665 1996 raija.schroderus@lieksankehitys.fi

Satu Pehkonen p. 040 672 6999 satu.pehkonen@lieksankehitys.fi

Yhteystiedot

Lieksan Kehitys Oy
Energiatie 2 / Lieksan yrityskeskus
81700 Lieksa

www.lieksa.fi

Chatissa paikalla:
klo. 11:00-16:00